ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

Στα άτομα με νοητική υστέρηση, η θεραπευτική ιππασία προσφέρει μια ευκαιρία για τη βελτίωση της συγκέντρωσης, της προσοχής, της μνήμης και την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων. Υπάρχει απίστευτη ποικιλία στις ικανότητες, τα κίνητρα και τις λειτουργικές δεξιότητες εντός της ομάδας ανθρώπων που διαγιγνώσκονται με νοητική υστέρηση. Αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το θεραπευτικό πρόγραμμα ιππασίας. Συχνά, η ιππασία είναι τόσο ενθαρρυντική για τα άτομα που συμμετέχουν ώστε να μεταφέρουν τις νέες δραστηριότητες και τις έννοιες που μαθεύτηκαν στο κέντρο ιπποθεραπείας στην καθημερινή τους ζωή.

Η φροντίδα των αλόγων θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο θεραπευτικό πρόγραμμα ιππασίας ατόμων με νοητική αναπηρία. Πολλές από τις δεξιότητες που μαθαίνονται μπορεί να είναι άμεσα συγκρίσιμες με τις ανθρώπινες έννοιες. Στόχος των ασκήσεων ιπποθεραπείας στα παιδιά με νοητική υστέρηση είναι η βελτίωση τόσο της ελλιπούς κινητικής ανάπτυξης και ελέγχου όσο και της γνωστικής και ψυχοκινητικής ικανότητάς τους. Έρευνες έδειξαν ότι αυτές βελτίωσαν τη μυϊκή δύναμη και αντοχή, την ισορροπία, το νευρομυϊκό συντονισμό, τη λειτουργικότητα, τη λεπτή κινητικότητα και διάφορες ψυχοκινητικές ικανότητες όπως την ικανότητα προσοχής των παιδιών με νοητική υστέρηση.

Παρατηρήθηκε, τέλος, μια γενική βελτίωση στην αυτονομία και την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με νοητική υστέρηση που υποβάλλονταν σε ιπποθεραπεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.