Οι συνεργάτες μας

Ο Ιππικός Όμιλος Ρόδου «Ο Κάδμος» δημιουργήθηκε το 1996 και από το 2000 φιλοξενείται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του δημιουργού του Λάκη Χατζηβασιλείου, σε μια επιφάνεια γης 12 στρεμμάτων.
Βρίσκεται σε παραδεισένιο τοπίο μόλις 10χλμ από το κέντρο της πόλης της Ρόδου, ιδανικό όχι μόνο για Ιππασία, αλλά και για επισκέπτες στους οποίους αρέσει η φύση.

Ο όμιλος είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και έτσι τα αθλητικά του μέλη έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες τους οποίους διοργανώνει η Ομοσπονδία ή και οι όμιλοι μέλη αυτής.

Λάκης Χατζηβασιλείου

Ο Λάκης Χατζηβασιλείου είναι ο δημιουργός, ο πρόεδρος, ο εκπαιδευτής αλόγων και αναβατών, ο πεταλωτής ακόμη και ο πρακτικός κτηνίατρος του Ιππικού Ομίλου ”Κάδμος”, τον οποίο δημιούργησε με πολλή προσωπική εργασία και πολλή αγάπη για τα Άλογα.

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο και σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις σε αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας και αμαξοδήγησης, φροντίζει πάντα για την ευημερία των αλόγων και την σωστή εκπαίδευσή τους.

Αμαλία Αντωνιάδου

Φιλόλογος, απόφοιτη του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδική παιδαγωγός. Με πολυετή εμπειρία στα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές είναι συνιδρυτής και αντιπρόεδρος του ”Θεραππεύειν”. Η ίδια έφερε την θεραπευτική ιππασία στη Ρόδο από την αγάπη της προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.Τα τελευταία τρία χρόνια εκπαιδεύεται συνεχώς πάνω στην Θεραπευτική Ιππασία μέσα από σεμινάρια αλλά και στην ίππευση στον Ιππικό Όμιλο ”Κάδμος”, όπου και σταβλίζονται τα θεραπευτικά άλογα του ”Θεραππεύειν”. Εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός στο Κ.Ε.Σ.Υ. (πρώην ΚΕΔΔΥ) Ρόδου.

Ναταλί Ορφανίδη

Φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του  Τ.Ε.Ι. Αθηνών.

Εργάζεται ως εξωτερική συνεργάτης στο κέντρο αποκατάστασης Med life. Η ίδια ασχολείται με τα άλογα από την ηλικία των 13 ετών. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια ως προς την ίππευση, την σωστή επικοινωνία με το άλογο αλλά και την θεραπευτική ιππασία. Προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο ”Θεραππεύειν” από την ίδρυση του.

Τσαμπίκα Μουστάκα

Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα, σχετικά με την Ειδική Αγωγή και τη Θεραπευτική Ιππασία όπως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Ανίχνευση, διαφοροδιάγνωση και παρέμβαση και σεμινάριο Εισαγωγής στην Θεραπευτική Ιππασία. Ασχολείται με τα άλογα και την αθλητική ιππασία από 13 ετών και έχει διακριθεί σε αγώνες ιππασίας που έχουν διοργανωθεί από την ΕΟΙ, μεταξύ των οποίων το Τουρνουά Ανάπτυξης το 2018 και οι Πανελλήνιοι Αγώνες το 2019 .

Γεώργιος Αντωνόπουλος

Κοινωνιολόγος, σπούδασε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου Κρήτης καθώς επίσης και ψυχανάλυση στην Νέα Λακανική Σχολή Ψυχανάλυσης στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει κάνει συμβουλευτική για δύο χρόνια κατά την διάρκεια των σπουδών του, και έχει παρακολουθήσει ποικίλα ψυχοκοινωνικά σεμινάρια. Ασχολείται με την Κοινωνικό Αποκλεισμό, την Κοινωνική Ένταξη και την εργασιακή βία. Είναι κοινωνικός ερευνητής και σύμβουλος κοινωνικής ψυχικής υγείας. Ανήκει στην Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας του στρατού της 95 ΑΔΤΕ στη ν. Ρόδο, καθώς και σε ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο τμήμα Κοινωνιολογίας με θέμα μελέτης “O Κοινωνιολόγος στο Στρατό και η αναβάθμιση του” ενώ πρόσφατα έχει βραβευτεί από το Αρχηγό στρατού.Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον ίδιο στον προσωπικό του ιστότοπο.

Αρετή Μανωλάκη

Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός τόσο στην γενική αγωγή όσο και στην ειδική (παράλληλη στήριξη σε παιδιά δημοτικού). Παρακολουθεί το σεμινάριο “Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας” του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Προσφέρει εθελοντικά στο “Θεραππεύειν” από τον Αύγουστο του 2019.

Βασιλική Μανωλάκη

Παιδαγωγός-Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ειδικής αγωγής και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε θέματα που αφορούν την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σε συνδυασμό με την Ειδική Αγωγή. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε παιδιά δημοτικού με μαθησιακές δυσκολίες, ιδιαιτερότητες. Προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο «Θεραππεύειν» από τον Ιανουάριο του 2020.

Δέσποινα Ζώρζου

Νηπιαγωγός, φοιτά -στο τελευταίο έτος των σπουδών της- στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και παρακολουθεί πιστοποιημένο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Αγαπά τα άλογα και τη δουλειά μας και βοηθάει εθελοντικά στην ομάδα του “Θεραππεύειν”.

Αναστασία Βελεχέρη

Η Βελεχέρη Αναστασία είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με ειδικότητα στην «Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες» και «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική, Συμβουλευτική» από το Πανεπιστήμιο Αθηνών Ε.Κ.Π.Α. Γνωρίζει το σύστημα ανάγνωσης και γραφής Braille και εκπαιδεύεται συνεχώς με σεμινάρια που σχετίζονται με την ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Επίσης, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη «Διδακτική Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση: Διεπιστημονική Προσέγγιση» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου του τμήματος Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ., ενώ παράλληλα έχει εξειδικευτεί στη «Θεραπευτική Ιππασία και Ιπποθεραπεία, μέσω της προσέγγισης Hippo Kinisio-Educational Rehabilitation (Hi.K.E.R.)» που απέκτησε στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης.

Μιχάλης Παρασκευάς

Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του Μητροπολιτικού Κολεγίου Αθηνών.Στα πλαίσια της πρακτικής του άσκησης εργάστηκε σε αρκετά κέντρα αποκατάστασης και κλινικές στην Αθήνα όπως είναι ο Φιλοκτήτης , η Ανάπλαση και το Metropolitan General. Ο ίδιος έχει εργαστεί στο ΙΑΣΩ στο μαιευτήριο με παιδιά με νευρολογικά προβλήματα. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια ένα από τα οποία ήταν το Fundamentals of Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation using the Ttool.  Προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο “Θεραππεύειν”.

Αναστάσιος Μπαριανός

Μηχανικός Πληροφορικής, απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και μεταπτυχιακός φοιτητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως Μηχανικός Λογισμικού, συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα του NILE Lab, μέρους τους AISE Lab, στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και την προσβασιμότητα των ψηφιακών παιχνιδιών. Συμμετέχει στο “Θεραππεύειν” από τον Αύγουστο του 2019, βοηθώντας σε ότι αφορά την τεχνολογία και τα άλογα.